Perawatan Laser Co pecahan vs. Pecahan Erbium Laser Ngahudangkeun

Perawatan Laser Co pecahan vs. Pecahan Erbium Laser Ngahudangkeun

Pecahan CO2 Laser Resurfacing
Kumaha jalanna: Pecah karbon karbon dioksida (CO2) alat resurfacing laser nganggo lampu infra red dikirimkeun kana tabung anu dieusi karbon dioksida pikeun nyiptakeun tatu microthermal dina jaringan sasar. Nalika cahaya kaserep ku kulit, jaringan diuap, janten nyabut sél kulit yuswa sareng rusak tina lapisan luar daérah anu diubaran. Karuksakan termal disababkeun ku laser ogé ngontrak kolagén anu aya, anu nguatkeun kulit sareng naékkeun produksi kolagén énggal kalayan lonjakan pembaruan sél anu séhat.
Pro sareng kontra: Nalika henteu operasi, modalitas panguburan ieu langkung invasif dibandingkeun seueur pangobatan resurfacing kulit anu sanés, anu tiasa ditarjamahkeun kana hasil anu langkung jelas. Éta ditétélakeun, kanyataan yén éta langkung invasif ogé ngandung hartos yén sedasi parsial atanapi lengkep tiasa diperyogikeun pikeun kanyamanan pasién sareng kali pangubaran sering rata-rata antara 60 dugi 90 menit. Kulit bakal beureum sareng haneut keuna, sareng sahenteuna saminggu downtime diperkirakeun.
Contraindications: Aya sababaraha kontéks standar, sapertos inféksi aktif di daérah pangobatan anu dipikahoyong. Salaku tambahan, pasién anu parantos nganggo isotretinoin dina genep bulan ka pengker kedah ngantosan dirawat. CO2 laser resurfacing ogé henteu disarankeun pikeun jinis kulit anu langkung poek.
Pecahan Erbium Laser Ngahudangkeun
Kumaha jalanna: Erbium, atanapi YAG, laser nganggo lampu infra red pikeun nganteurkeun énergi termal jero handapeun permukaan kulit. Pecahan laser erbium pecahan nyiptakeun tambalan microthermal alit (cilaka) dina dermis, lapisan tengah kulit, ngarusak kolagén sareng sél kulit yuswa sareng ngadorong produksi kolagén énggal sareng pembaharuan sél séhat. Kalayan kecap sanésna, modalitas perlakuan ieu ngalakukeun semacam penguapan jaringan anu dikawasa pikeun ngubaran sareng ngubaran kulit anu rusak pikeun ningkatna tékstur, nada, sareng élastisitas kulit.
Pro sareng kontra: Perawatan laser erbium fraksi langkung cocog pikeun pasién anu langkung lami, kumargi, dibandingkeun sareng microneedling, aranjeunna sasaran jaringan anu langkung jero handapeun permukaan pikeun ningkatna produksi kolagén. Nanging, henteu aya padoman anu mantep pikeun nangtoskeun saha anu tiasa ngora teuing pikeun pangobatan khusus ieu. Perlakuan ieu ogé meryogikeun downtime anu signifikan sareng kabeureumna salami sababaraha dinten. Perawatan laser pecahan Erbium henteu cocog pikeun nada kulit anu langkung poek kusabab résiko luhur robih warna.
Kontra: Kusabab laser panas kulit, aya seueur efek samping anu kedah diperhatoskeun, kalebet kaprihatinan ngeunaan hyperpigmentation post-inflamasi, disamping perawatan anu langkung lami sareng perawatan paséa.


Pos waktos: Okt-20-2020